Yksinyrittäjätukea jaettiin Karstulassa yhteensä 78 000 €

Yksinyrittäjätukea jaettiin Karstulassa yhteensä 78 000 €

Vuoden 2020 maaliskuusta lähtien Suomessa on eletty poikkeusoloissa koronapandemian vuoksi. Vaikutukset taloudelle ovat olleet merkittäviä ja niitä on valtion toimesta kompensoitu vuoden aikana erilaisilla yrityksille suunnatuilla tukitoimilla.

Yksinyrittäjätukea jaettiin kuntien kautta yrityksille, jotka kärsivät koronaepidemian vaikutuksista. Kertaluontoinen 2000 €:n tuki oli tarkoitettu yrittäjälle, joka harjoittaa yksin taloudellista toimintaa, on päätoiminen yrittäjä ja jonka liikevaihto on koronan seurauksena laskenut merkittävästi (30 %:a).

Karstulassa yrittäjien apuna hakemusten ja siihen vaadittavien liitteiden kanssa toimi Kehittämisyhtiö Karstulanseutu Oy, joka huolehti hakemusten asianmukaisesta vastaanottamisesta ja kriteereiden täyttymisestä. Tämän jälkeen hakemukset arvioineen menivät kunnan puolelle hyväksyttäväksi.

– Paikalliset tilitoimistot tekivät todella hyvää yhteistyötä yritystukihakemusten kanssa ja yrittäjät saivat heiltä tarvittavaa tukea hakemusten ja liitteiden kasaamisessa päätöksentekoa varten, toteaa toimitusjohtaja Ari Piesala Kehittämisyhtiö Karstulanseutu Oy:stä.

Yksinyrittäjätuen haku on nyt päättynyt. Karstulan kunta sai valtiolta yksinyrittäjätukeen osoitettua rahaa kaiken kaikkiaan 217 000 €. Yksinyrittäjätukihakemuksia hyväksyttiin yhteensä 78 000 €:n edestä. Tämä tarkoittaa yhteensä 39 hyväksyttyä hakemusta. Vain muutamassa hakemuksessa kriteerit jäivät täyttymättä avustuksen saamiseksi edellyttämällä tavalla.

– Edessä on vielä valtiolle tehtävä loppuraportointi tukien myöntämisestä. Odottelemme raportointia varten annettavaa ohjeistusta. Kaiken kaikkiaan yksinyrittäjätukiprosessi sujui Karstulassa hyvin. Haluan kiittää kaikkia tukea hakeneita yrittäjiä aktiivisuudesta sekä kehittämisyhtiötä yksinyrittäjätukien valmistelusta. Kaikki ovat tehneet upeaa työtä asian eteen, toteaa Karstulan kunnanjohtaja Pekka Kanervio.

Lisätietoja:
Pekka Kanervio, Karstulan kunta, pekka.kanervio@karstula.fi, 044 459 6602
Ari Piesala, Kehittämisyhtiö Karstulanseutu Oy, ari.piesala@karstulanseutu.fi, 044 459 6604