Elämä on muutakin kuin yrittämistä

Eikö vain? Olitpa sitten perustamassa yritystä Karstulaan tai sijoittamassa yritystäsi kunnan alueelle, elämä on paljon muutakin kuin yrittämistä ja yrityksen asioiden hoitamista. Yrityselämän lisäksi on perhe ja koti, joiden viihtyminen ja sujuva arki paikkakunnalla on vähintäänkin yhtä oleellista kuin yritysasioiden jouheva hoituminen. Kuntien elinvoima ja tulevaisuus on paljolti kiinni yrityksistä, niiden tarjoamista työpaikoista sekä lapsiperheiden viihtymisestä kunnassa. Näihin asioihin halutaan panostaa myös Karstulassa.

Karstulan kunnassa on huomioitu jo vuosien ajan erityisesti kuntaan muuttajat. Kunta tarjoaa erilaisia tukia niille, jotka ostavat ensiasuntonsa Karstulasta ja päättävät sijoittaa oman elämänsä kuntaan. Uudisasukkaan asumistuki on yksi niistä, joka tukee kuntaan muuttavan elämää kolmen vuoden ajan. Perheelliset hyötyvät paljon pidetystä maksuttomasta päivähoidosta tai kuntalisästä, joka tuo helpotusta lapsiperheen arkeen ja asioiden järjestelyyn. Karstulan lasten ja perheiden palveluihin pääset tutustumaan perusteellisemmin Lapsi- ja perhepalvelut -oppaan avulla.

Kunnan merkittävistä tukimuodoista on nostettava esille myös opiskelevia nuoria koskeva lukiolaisten etuus. Kasvatus ja koulutus on yksi kunnan tärkeimmistä tehtävistä. Kuntaan muuttavat uudet asukkaat ovat tärkeitä kunnalle, mutta myös paikkakunnan yrittäjille. Uuden muuttajan kassi, on tuote, jonka paikkakunnan ja seudun yritykset haluavat jakaa seudulle muuttaville uusille kuntalaisille. Kassi sisältää tuotteita ja alennuksia yrityksiin sekä kuntien terveiset. Kassia jakaa paikallislehtien toimitukset, Karstulassa Viispiikkinen.

Voit tutustua tarkemmin Karstulan kunnan ajankohtaisiin asioihin vierailemalla kunnan omilla kotisivuilla. Kotisivuilta löytyy myös tietoa vapaista tonteista ja asunnoista sekä yhteystiedot yhteydenottoa varten. Joten, miltä kuulostaisi uusi elämä vaikkapa järven rannalla, Taka-Wetkan asuinalueella?