Hei, tervetuloa Sydänsuomeen! Kannonkoski, Karstula, Kinnula, Kivijärvi, Kyyjärvi, Pihtipudas ja Viitasaari: alue keskellä Suomea. Elämä täällä on jotain, mistä monet vain unelmoivat! Onko Sinulla unelma? Meillä on tilaa sille. Tervetuloa tutustumaan elämäämme Sydänsuomessa.

Olemme seitsemän kunnan muodostama alue pohjoisessa Keski-Suomessa. Joidenkin mielestä olemme kaukana kaikesta, mutta itse ajattelemme alueen olevan lähellä kaikkea.

Yhteisöllinen, turvallinen ja kiireetön arki

Sydänsuomi sopii henkilölle, joka arvostaa maaseudun rauhaa, luontoa sekä kiireetöntä arkea. Meillä yhteisöllisyys on yhä voimissaan: naapurista pidetään huolta ja monipuolinen seura- ja yhdistystoiminta on voimissaan. Alueen kiireettömyyttä ei voi uskottavasti kertoa, se pitää kokea. Kiireettömyys ei kuitenkaan tarkoita toimettomuutta, vaan asioiden tekemistä järkevästi.

Elinvoima kasvaa maasta ja metsästä

Perinteiset elinkeinot ovat alueellamme leipä ja elämäntyö monelle. Maa- ja metsätalous sekä puunjalostus eri käyttötarkoituksiin työllistää satoja henkilöitä. Arvostamme syvästi luontoa, minkä vuoksi kehitämme alueella myös kestäviä biotalouden ratkaisuja. Läheinen suhde luontoon näkyy korostetusti myös viime vuosina kasvaneessa matkailussa ja loma-asumisessa.

Alueen kunnat

Sydänsuomi lukuina

401 100 hehtaaria metsää
18 089 asukasta
1056 järveä
1 Pihtiputaan mummo