Tilat

Tuotekehitystilat

Osaamis- ja teknologiakeskus Ropotin tuote-, tuotannonkehitys- ja testaustilat on jaettu kahteen osaan; metalli- ja puualan yrityksille tarkoitettuihin osastoihin. Puupuolen yritystila on varustettu käsivarsirobotilla, metallipuoli siltanosturilla, cnc-jyrsimellä ja hitsausvarustuksella. Tilat on varustettu lisäksi paineilmaverkostolla, purunpoistolaitteistolla jne. kumpaankin käyttötarkoitukseen sopivaksi. Käytössä on tarvittaessa haarukkatrukki. Yritys voi varata tiloja käyttöönsä päivän pituisesta jaksosta alkaen.

Opetustilat

Puutyötila jakautuu puutyö- ja konesaliin, metallityötilan yhteydessä on kuumakäsittelytila ja elektroniikkatöitä varten on erillinen esd-tila. Pintakäsittelytiloja on sekä sivellin- että ruiskumaalaukselle ja kuivaustilaa. Lisäksi varastoja on sekä raaka-aineille että keskeneräisille töille. Lisäksi opetustiloihin kuuluvat opettajan huone ja sosiaalitilat. Pintakäsittelytilat ja varasto helpottavat myös Nuorten työpajan tilantarvetta. Puutyötilassa on perustyökalut perinteiseen puusepän työhön. Konesalissa on normaalit puusepänkoneet, ja lisäksi cnc-jyrsin ohjelmistoineen.
Metallityötilassa on mahdollisuudet erilaisiin hitsauksiin, sorvaukseen, porauksiin, ja peltityöhön.
Koneet ja laitteet ovat normaaleja opetuskoneita järeämpiä mahdollistaen mm. näyttökokeiden suorittamisen.

Toimistotilat

Osaamis- ja teknologiakeskus Ropotin yhteydessä on toimistohuone, ATK-opetustila ja neuvotteluhuone. ATK-opetustila ja neuvotteluhuone ovat myös yritysten käytettävissä.