Reskontran hoitamisen tutkinnonosan koulutus järjestetään Karstulassa työvoimakoulutuk­sena

Reskontran hoitamisen tutkinnonosan koulutus järjestetään Karstulassa työvoimakoulutuk­sena

Koulutus on osa Liiketoiminnan ammattitutkinnon, Taloushallinnon osaamisalan tutkintoa. Koulutuksen ajankohdaksi on suunniteltu 4.9.2023 – 2.2.2024. Suunnitelmissa on jatkaa koulutusta seuraavana syksynä Palkanlaskennan tutkinnon osalla, jos seutukunnalta löytyy riittävästi osallistujia. 

Koulutus tulee hakuun TE-toimiston sivuille ja POKE:n sivuille. Koulutukseen voi hakeutua TE-toimiston kautta tai myös POKE:n sivujen kautta omaehtoisena. Koulutuksen alussa on lähiopetusta ja työssäoppiminen alkaa 1.11.  

Tarkempi esite koulutuksesta julkaistaan toukokuun aikana.  

-Tärkeintä on tavoittaa erityisesti potentiaalisia opiskelijoita, jotta koulutus saadaan toteutumaan. Koulutukseen voi osallistua työvoimaopiskelijana tai omaehtoisena, täsmentää Pohjoisen Keski-Suomen liiketoiminnan opettaja Kaija Kinnunen. 

Työvoimaopiskelijat ovat työttömiä työnhakijoita, jotka hakeutuvat koulutukseen ja tarvitsevat työssäoppimispaikan yrityksistä. Omaehtoisena voi osallistua kuka tahansa, tavoitteena tietenkin olisi, että opiskelija voisi koulutuksen päätteeksi suorittaa Reskontran hoitamisen tutkinnon osan näytön omissa työtehtävissään (laskutus ja myyntireskontra sekä ostoreskontra). Omaehtoisille opiskelijoille suunnitellaan kullekin oma opiskeluohjelma aiemman osaamisen mukaan.

Yrittäjiä etsitään mukaan tarjoamaan opiskelijoille työssäoppimispaikkoja, joissa opiskelijat voisivat suorittaa työssäoppimisen ja näytön.

Reskontran tutkinnon osan harjoittelu ja näyttö voidaan tehdä sellaisessa työpaikassa, jossa tehdään myyntilaskuja ja hoidetaan sekä myynti- että ostoreskontraa.  

-Haluamme jo alustavasti informoida yrityksiä siitä, että koulutus on alkamassa ja että he ovat koulutuksen toteuttamisen näkökulmasta tärkeitä yhteistyökumppaneitamme. Toivomme että löytäisimme heidän kauttaan opiskelijoille työssäoppimispaikkoja, Kinnunen sanoo. 

– Myös jos yrityksessä on omia työntekijöitä, jotka voisivat olla potentiaalisia opiskelijoita, niin tässä on oiva tilaisuus osaamisen kehittämiseen.

Mikäli koulutus herättää mielenkiintoa ja kysymyksiä, ja voisit olla työssäoppimispaikan opiskelijalle tarjoava yritys, voit olla suoraan yhteydessä Kaija Kinnuseen, POKE:een. 

-Toivottavasti paikkakunnalta ja lähiseudulta löytyy riittävästi opiskelijoita, jotta saamme koulutuksen aloitettua syyskuussa! 

Lisätietoja: 

Kaija Kinnunen 
liiketoiminnan opettaja 
Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto 
Opinahjontie 1, 44100 ÄÄNEKOSKI 
puh. 040 7079 958 
www.poke.fi