Vuoden 2025 alusta työnantajat saavat palvelua Pohjoisen Keski-Suomen työllisyysalueelta

Vuoden 2025 alusta työnantajat saavat palvelua Pohjoisen Keski-Suomen työllisyysalueelta

Työllisyyspalveluiden järjestämisvastuu siirtyy valtiolta kunnille 1.1.2025 alkaen. TE-palveluiden siirtyminen kunnille on merkittävä ja uusi lakisääteinen tehtävä. Tavoitteena on edistää tehokkaasti työnhakijoiden ja työnantajien kohtaamista!

– Uudistuksen tavoitteena on, että työllisyyspalvelut olisivat jatkossa lähempänä kuntalaisia ja työnantajia. Haluamme on tehdä entistä tehokkaampaa työnvälitystä ja luoda parhaat edellytykset työnantajien ja työntekijöiden kohtaamiselle. Sitä kautta saamme yrityksille osaavaa työvoimaa ja kasvatamme yhdessä alueen elinvoimaa, työllisyysaluevalmistelun projektijohtaja Riikka Hytönen kertoo.

– Alueellamme on paljon hyviä työnantajia ja yrityksiä, mikä on ehdoton voimavaramme, Hytönen kiittää.

Keski-Suomessa työ- ja elinkeinopalveluiden uudistuksen valmistelua on tehty kolmella työllisyysalueella: Pohjoisen Keski-Suomen, Eteläisen Keski-Suomen sekä Jyväskylä-Muuramen työllisyysalueella. Hankasalmi, Kannonkoski, Karstula, Kinnula, Kivijärvi, Konnevesi, Kyyjärvi, Laukaa, Pihtipudas, Saarijärvi, Uurainen, Viitasaari ja Äänekoski ovat perustaneet omaa, kuntien yhteistä Pohjoisen Keski-Suomen työllisyysaluetta, jonka vastuukuntana on Äänekosken kaupunki.

Tämän vuoden aikana Äänekoskella valmistaudutaan työllisyysalueen alkamiseen ensi vuoden 2025 alusta. Valmistelua tehdään tällä hetkellä mm. TE-toimistosta kuntiin siirtyvän henkilöstön, tilojen, hankintojen, tietojärjestelmäasioiden ja viestinnän osalta.

Pohjoisen Keski-Suomen työllisyysalue aloittaa vuoden 2025 alusta alkaen. Silloin työnhakija- ja työnantaja-asiakkaat saavat palvelut Pohjoisen Keski-Suomen työllisyysalueelta.

Järjestämme uudistuksesta kaikille avoimet, samansisältöiset infotilaisuudet 4.6. ja 5.6.2024 klo 10 etäyhteyksin. Myös alueen yrittäjät ovat lämpimästi tervetulleita mukaan! (Tässä linkki infotilaisuuteen)

Lue lisää työllisyysalueen valmistelusta täältä: https://www.aanekoski.fi/tyo-ja-yrittaminen/pohjoisen-keski-suomen-tyollisyysalueen-valmistelu