Talent Boost toi kansainvälisiä tuulia Karstulaan

Talent Boost toi kansainvälisiä tuulia Karstulaan

JAMKin Talent Boost -hankkeen toimenpiteenä joukko kansainvälisiä opiskelijoita saapui tutustumaan Sydänsuomeen. Vierailukohteiksi valikoituivat Karstula ja Viitasaari. Molemmat vierailut osoittautuivat mielenkiintoisiksi kokemuksiksi ja kiinnostus aluetta kohtaan syttyi.

Talent Boost -projektin tarkoituksena on edistää kansainvälisten kykyjen houkuttelemista, maahanmuuttoa ja Suomeen jäämistä. Ajatuksena on vahvistaa työmarkkinoiden avoimuutta ja houkuttelevuutta kansainvälisille ammattilaisille. Konkreettisesti työtä tehdään JAMKin ulkomaisten opiskelijoiden integroimiseksi suomalaiseen yhteiskuntaan ja helpottamaan heidän siirtymistä suomalaisille työmarkkinoille.

Marraskuun alussa noin 60 opiskelijan joukko saapui tutustumaan Karstulan kuntaan ja sen toimintaympäristöön. Wanhoissa Wehkeissä pidetty infotilaisuus tarjosi opiskelijoille tietoa kunnan ja kehittämisyhtiön toiminnasta ja toi terveisiä mm. alueellisen luontomatkailuhankkeen toimenpiteistä. Yritysvierailu suoritettiin Ka-Mulle ja Karpalokotien toimintaan päästiin tutustumaan kuvakollaasin myötä Wanhoissa Wehkeissä.

Päivä päättyi Kirkkovuoren Näkötornille, josta avautui upeat ja talviset maisemat.

Lue ohesta Talent Boostin kirjoittama artikkeli Karstulan vierailusta.