Monipaikka-hankkeen tarjoamia koulutuksia yrityksille syksyllä 2023

Monipaikka-hankkeen tarjoamia koulutuksia yrityksille syksyllä 2023

Keski-Suomen ELY-keskuksella on käynnissä Monipaikka-hanke, jonka tavoitteena on auttaa mikro- ja pk-yrityksiä parantamaan tuottavuutta, työvoiman saatavuutta ja työhyvinvointia, edistämällä digitaalisuutta ja monipaikkaista työskentelyä toimialasta riippumatta.

Hanke tarjoaa myös maksutonta yrityskohtaista tukea etätyön ja monipaikkatyön kehittämiseen. Muutama maksuton etätyön kehittämiseen suunnattu konsultointi on vielä käyttämättä. Konsultointi tehdään yritykselle sparraavalla otteella ja sen aikana kehitetään jotakin etätyöhön liittyvää osa-aluetta (esim. myynti, tiimien työskentely, työn pelisäännöt). Jos kiinnostuit konsultoinnista, ota yhteyttä suoraan Jaana Mähöseen tai Satu Hovisalmeen. Yhteystiedot löydät tiedotteen lopusta.

Yrityksille ovat tarjolla seuraavat maksuttomat koulutukset syksyn aikana:

Ke 6.9.2023 klo 8.30-10.30
Viisaasti etänä: Itsensä johtaminen ja ajanhallinta etätyössä-webinaari, Teams
Etätyö vaatii ihmisiltä aiempaa enemmän itsensä johtamisen taitoa. Mikäli osaat johtaa omaa työtäsi hyvin ja pitää työtahdin kestävänä, jaksat ja voit paremmin. Tämä webinaari tarjoaa konkreettisia työkaluja, joilla teet itsensä johtamisestasi ja työtavoistasi viisaampia. Kouluttajana Jussi Venäläinen Flow Akatemia Oy:sta. Lue lisää ja ilmoittaudu täältä!

Pe 8.9.2023 klo 8.30-11.30
Sinustako tulevaisuuden tavoitelluin etätyönantaja? -koulutus, Teams/Jyväskylä
Futuristi, tietokirjailija ja keksijä Perttu Pölösen vetämässä maksuttomassa koulutuksessa opit, kuinka työelämä tulee muuttumaan, millaista osaamista tarvitaan ja millaisia odotuksia osaajilla on työnantajaa kohtaan tulevaisuudessa. Voit osallistua joko paikan päälle Keski-Suomen ELY-keskukselle (Cygnaeuksenkatu 1, Jyväskylä) tai Teamsissa. Lue lisää koulutuksesta ja ilmoittaudu  täältä!

Ti 12.9.2023 klo 8.30-10.30
Itsetuntemus ja vahvuuksien hyödyntäminen etätyössä-webinaari, Teams
Mitä parempi itsetuntemus saisi aikaan omassa etätyöskentelyssäsi ja teidän työyhteisöissänne?
Itsetuntemuksella on suuri merkitys työhyvinvointiin ja sen avulla voi tunnistaa myös omia kehittämiskohteita. Etätyö vaatii työntekijältä suurempaa autonomiaa ja sen takia itsetuntemus ja omien vahvuuksien hyödyntäminen on erityisen tärkeää. Kouluttajana Sanna Hurme Hälsa Oy:sta. Lue lisää ja ilmoittaudu täältä!

Pe 15.9.2023 klo 8.30-10.30
Etäaamukahvit: Etätyö ja yrityksen kestävä kasvu mikro- ja pk-yrityksissä-webinaari, Teams
Webinaarin tavoitteena on ymmärtää mitä tarkoittaa yrityksen kestävä kasvu, miten hybridityö vaikuttaa yrityksen taloudellisesti ja inhimillisesti kestävään kasvuun, ja millä konkreettisilla keinoilla yritys voi näihin vaikuttaa. Kouluttajana Aku Varamäki Workday Designers Oy:sta. Webinaari järjestetään yhteistyössä YmpyräKS-verkoston kanssa. Lue lisää ja ilmoittaudu täältä!

Ti 19.9.2023 klo 8.30-10.00
Digitaalisuus ratkaisuna sote-alan työvoimapulaan? -webinaari, Teams
Sosiaali- ja terveysalalla on työvoimapula. Samaan aikaan osa sote-alan työntekijöistä kokee suurta kuormitusta työstä. Kuinka nämä ongelmat voitaisiin ratkaista? Webinaarissa asiantuntijat esittelevät digitaalisuuteen liittyviä mahdollisia ratkaisuja näihin ongelmiin. Lue lisää ja ilmoittaudu täältä

To 5.10.2023 klo 8.00-10.00 
Motivaatiota ja intoa etätyöhön työn muotoilulla-webinaari, Teams
Etätyö haastaa työhyvinvoinnin ja uudet tavat toimia kuormittavat työntekijöitä. Webinaarissa tutustutaan työn muotoiluun ja siihen, miten omaan työhön voi tuoda lisää iloa ja motivaatiota muotoiluprosessia hyödyntäen.   Kouluttajana Aku Varamäki Workday Designers Oy:sta. Webinaari järjestetään yhteistyössä Keski-Suomen Henry ry:n kanssa. Lue lisää ja ilmoittaudu täältä!

Ti 10.10.2023 klo 8.30-10.30
Resilienssi ja psykologinen turvallisuus etätyössä-webinaari, Teams
Webinaarin tavoitteena on rakentaa yhteistä ymmärrystä resilienssistä ja psykologisen turvallisuuden synnyttämisestä yksilön ja organisaation taitona sekä saada tukea omalle ajattelulle ja toiminnalle resilienssin näkökulmasta. Webinaarissa opit pari konkreettista työtapaa, joilla tukea hyvinvointia ja psykologisen turvallisuuden kokemusta itsesi tai työyhteisön näkökulmista. Kouluttajana Humap Consultation Oy:n organisaatiokonsultti Annika Ranta. Lue lisää ja ilmoittaudu täältä!

Tervetuloa koulutuksiin!

Ota yhteyttä tarkemmin:

Monipaikka-hanke

Jaana Mähönen (jaana.mahonen@elykeskus.fi)

Satu Hovisalmi (satu.hovisalmi@elykeskus.fi)