”Suomen yrityskehittämisen ykkösketju pelaa Sydänsuomessa”

”Suomen yrityskehittämisen ykkösketju pelaa Sydänsuomessa”

Teksti: Minna Jaakkola, kuva: Pasi Hakala/Studio Varjo @studiovarjo

Kunnallisjohdon seminaarissa rankataan vuosittain Suomen kunnat paremmuusjärjestykseen: Kuntabarometrissä kysellään yrittäjien mielipiteitä kotikunnan toiminnasta eri sektoreilla. Tänä vuonna Sydänsuomeen ropisi yritysmyönteisestä työstä valtakunnan kärkisija.

Kunnallisjohdon seminaarissa julkaistun Kuntabarometrin tulosten mukaan Karstula on järjestänyt yrityspalvelut toiseksi parhaiten koko Suomessa. Keski-Suomen maakunnan sisäinen järjestys yrityspalveluiden järjestämisessä on Karstula, Konnevesi, Viitasaari, Muurame ja Keuruu. Yrittäjien mielestä elinkeinopolitiikka on kuluneena vuonna kohentunut erityisesti Kyyjärvellä.

Kehittämisyhtiö Karstulanseutu Oy:n toimitusjohtaja Ari Piesala on tuloksesta hyvillään.

-Karstulassa on oltu valtakunnallisissa kärkikahinoissa jo vuodesta 2014 lähtien. Vaikka barometri on ilmapuntari yrittäjien sen hetkisistä fiiliksestä, se lupaa tietysti hyvää, että ilmapuntari on ollut suotuisassa asennossa jo useiden vuosien ajan. Elinkeinojen kukoistuksen eteen tehty työ siivittää jo alueella sijaitsevia yrityksiä, mutta luo edellytykset myös uusien yritysten syntymiselle ja kotiutumiselle.

-Eiköhän tästä tuloksesta voi yhteen vetää, että meillä on täällä sellaiset palvelut, joita yrittäjä oikeasti tarvitsee. Olemme lähellä yrittäjää, paneudumme heidän tarpeisiinsa ja saamme liikkeelle nopeasti ne toimenpiteet, joista olemme yhdessä päättäneet, Piesala analysoi toimintaa valtakunnallisen kärkituloksen takana.

Keski-Suomen Yrittäjäjuhlassa palkitut Karstulan yrittäjät – Keski-Suomen vuoden yrittäjä 2022 Onsteel Oy sekä Karstulan vuoden yrittäjä 2022 Lähikontti – sekä Kehittämisyhtiö Karstulanseutu Oy toimitusjohtaja Ari Piesala ja Maisa Piesala sekä kunnanjohtaja Pekka Kanervio juhlahumussa.
Kuvaaja: Pasi Hakala, Studio Varjo @studiovarjo
Jatkuva yrityskehitys on satsaus kunnan elinvoimaan

Myös Viitasaarella iloitaan siitä, että kaupunki on jo useana vuonna ollut mitalisijoilla maakunnan keskinäisessä kisassa.

-Tämä on oikein hyvä lopputulema. Se, että sijoitus on suunnilleen sama vuodesta toiseen kertoo siitä, että yrittäjät arvostavat sitä elinkeinotyötä, jota kunnassa ja Kehittämisyhtiö Witaksessa tehdään. Barometri tuottaa meille arvokasta tietoa, johon pureudumme yrittäjätoimikunnassa. Ensisijaisesti ajattelen tätä jatkuvan kehittämisen työkaluna, kaupunginjohtaja Janne Kinnunen analysoi Viitasaaren tulosta.

Yritysten kehittämisellä on suora yhteys kuntien palvelutarjontaan, työpaikkojen määrään ja verotulokertymään. Kehittyvät yritykset luovat kuntaan veto- ja pitovoimaa. Kuntien panostukset yritysten kehittämiseen heijastuvatkin suoraan kunnan elinvoimaan ja tulevaisuuskuntoon.

Piesala toivoo, että pitkäjänteinen työ yritysten parissa noteerataan myös niiden potentiaalisten tulijoiden joukossa, jotka suunnittelevat yrityksen perustamista tai tuomista Sydänsuomeen.

-Suomen yrityskehittämisen ykkösketju pelaa täällä! Tähän ollaan päästy tekemällä helkkarin nöyrää yhteistyötä yrittäjien kanssa ja sitä haluamme tehdä jatkossakin: tiivistää vuoropuhelua ja viilata yhteisiä käytäntöjä yhä paremmiksi, lupaa Piesala yritysasiakkaille.

Sydänsuomessa on vahva yrityskulttuuri ja etunoja usealla perinteisen teollisuuden toimialalla. Uusiin innovaatioihin ja toimintatapoihin satsataan niin perinteisillä aloilla kuin uusilla tuulivoimasta virtuaaliteknologiaan. Kiinnostaako Sinua yrityksen perustaminen Sydänsuomeen? Ota yhteyttä Suomen parhaimpiin yrityskehittäjiin, he osaavat auttaa Sinua:

Kehittämisyhtiö Karstulanseutu Oy

Kehittämisyhtiö Witas Oy

Kuntabarometrin 2022 tulokset