Viisarin rahoitustilanne

Viisarin rahoitustilanne

Leader Viisari ry/ Viisarin uutiskirje 2/2021
VEU:n rahoituskauden 2021-2027 valmistelu on viivästynyt, mutta rahoitus tulee jatkumaan keskeytyksettä siirtymäkauden avulla. Siirtymäkausi on kahden vuoden mittainen 2021-2022. Siirtymäkaudella voidaan jatkaa nykyisen rahoituskauden toimenpiteitä (samat hankemuodot ja säännöt) uuden rahoituskauden varoilla.

Viisarilla on siirtymäkauden rahoitusta jaossa n. 1,1 miljoonaa euroa, josta vuodelle 2021 n. 500.000 euroa ja vuodelle 2022 n. 600.000 euroa.

Yritystuet

Yritystuilla on jatkuva haku. Yritystukien kysyntä on ollut erittäin vilkasta ja vuoden 2021 varojen osalta kirstunpohja häämöttää. Yritystukia voi edelleen hakea, mutta mikäli niiden rahoitus menee vuoden 2022 kehyksestä, tulee asiakas saamaan virallisen tukipäätöksen vasta v. 2022. Yritystukien suuresta kysynnästä johtuen suuremmat yritystuet ohjataan haettavaksi Ely-keskuksen rahoituksesta.

Hanketuet

Tässä vaiheessa hanketukiin vuodelle 2021 varatut varat on käytetty. Syksyn aikana hallitus linjaa vuoden 2022 varojen suuntaamisesta ja tiedotamme hakujen avautumisesta. Pysy kuulolla, parhaiten tiedon saa tilaamalla Viisarin uutiskirjeen täältä (avautuu uuteen ikkunaan).

Vaikka rahoitusta hanketukiin ei tällä hetkellä ole haettavana, nyt on erinomainen hetki hankkeiden suunnitteluun. Jos tuumailette rakentamishanketta, huomaattehan tarjoamamme avun rakentamisen suunnitteluun, uutinen luettavissa tästä (avautuu uuteen ikkunaan). Tulevana kesänä olisi siis oivallinen mahdollisuus aloittaa suunnittelu asiantuntijan avulla!