Kuntabarometri 2020: Kehittämisyhtiö Karstulanseutu on Keski-Suomen ykkönen ja valtakunnan toiseksi paras!

Kuntabarometri 2020: Kehittämisyhtiö Karstulanseutu on Keski-Suomen ykkönen ja valtakunnan toiseksi paras!

Suomen Yrittäjien julkaiseman Kuntabarometri 2020 tulokset ovat Karstulan yrityspalveluiden osalta erinomaiset. Kehittämisyhtiö Karstulanseutu Oy arvotettiin Keski-Suomen parhaimmaksi ylivoimaisella tuloksella ja valtakunnan tasollakin toiseksi parhaimmaksi yrityspalveluiden tarjoajaksi.

Kyselyyn vastasi valtakunnallisesti yli 10 000 yrittäjää

Kuntabarometri 2020 -kysely toteutettiin vuoden alussa ja siihen vastasi valtakunnallisesti yli 10 000 yrittäjää. Kuntakohtaiset raportit on tehty kaikista niistä kunnista, joissa vastaajia oli enemmän kuin 10. Karstulan osalta tuloksissa näkyy 40 vastaajan mielipide, joten otos on varsin hyvä. ”Kuntaraportti on yrittäjien piirtämä tilannekuva kunnan elinkeinopolitiikasta. Sen avulla kuntien viranhaltijat ja luottamushenkilöt voivat yhdessä yrittäjien kanssa nostaa keskusteluun yrittäjille tärkeät teemat. Kunnan päätöksenteon yrityslähtöisyys on yrittäjille elinkeinopolitiikassa ylivoimaisesti tärkeintä. Parhaiten kunnat suoriutuvat infrastruktuurin hoitamisesta”, kerrotaan Suomen Yrittäjien tiedotteessa.

Kehittämisyhtiö Karstulanseutu Oy:n osalta tutkimustulokset toivat erinomaisia uutisia, sillä yrittäjät arvioivat yrityspalvelut parhaiten onnistuneeksi elikeinopolitiikan osa-alueeksi Karstulassa. Tulokset kestävät hyvin niin maakunnallisen kuin valtakunnallisen vertailun.

Kehittämisyhtiö Karstulanseutu Oy:n toimitusjohtaja Ari Piesala toteaa, -”Tulos on mahtava kiitoksen osoitus asiakkailta ja kertoo, että meillä Karstulassa on valtakunnan tasolla mitattuna upeat palvelut rahoitustuotteineen yrittäjiemme käytössä. Ilman ammattitaitoista henkilökuntaa tämä tulos ei olisi ollut mitenkään mahdollista. Kehittämisyhtiö on kunnanhallituksen ja kunnanjohtajan operatiivinen työrukkanen Karstulan elinkeinojen kehittämisessä ja ilman omistajan 100% tukea ja omistajan käyttöömme antamia työvälineitä rahoitustuotteineen, tämä tulos ei olisi varmasti toteutunut. Tämä on 30-vuotisjuhlavuoteen erinomainen huomionosoitus työstä mitä olemme tehneet!”

Karstulanseutu sai ylivoimaisesti parhaimmat pisteet Keski-Suomessa yrityspalveluiden hoitamisesta.
Valtakunnan tasolla Karstulanseutu sijoittui toiseksi parhaimmaksi yrityspalveluiden tarjoajaksi alle 10 000 asukkaan TOP 10 kuntien listauksessa, yhdessä Marttilan kanssa.
Karstulanseutu sai työstään erinomaiset tulokset kyselyyn vastanneilta yrittäjiltä.

Yrittäjät toivovat yrittäjien parempaa huomioimista kunnan elinkeinopolitiikan teossa

Kuntien elinkeinopolitiikka oli kyselyssä jaettu kuuteen eri osa-alueeseen ja yrittäjien mielipidettä kysyttiin näiden osa-alueiden toteutumisesta omassa kunnassa. Yrittäjien näkemyksen mukaan Karstulan kunnan elinkeinopolitiikan tärkeimpiä osa-alueita ovat 1. Kunnan päätöksenteon yrityslähtöisyys, 2. Yrityspalvelut sekä 3. Elinkeinopolitiikan asema kunnassa. Karstulan kunta saa kiitosta infrastruktuurin sekä koulutuksen ja osaamisen palveluista yrittäjille. Sen sijaan parannettavaa löytyy yrittäjien vastausten mukaan kunnan päätöksenteon yrityslähtöisyydessä, kunnan hankintapolitiikassa sekä elinkeinopolitiikan asemassa kunnassa.

Yrityspalveluiden osalta tärkeimpinä osa-alueina pidettiin 1. Rahoitus- ja investointineuvontaa, 2. Aloittavan yrittäjän palveluita sekä 3. Omistajanvaihdospalveluita.

Kehittämisyhtiö Karstulanseutu Oy on tarjonnut palveluitaan jo 30 vuoden ajan

Kehittämisyhtiö Karstulanseutu Oy on yksi Suomen pitkäikäisimmistä kehittämisyhtiöistä. Yhtiön taival alkoi 1990-luvulla ja on jatkunut keskeytyksettä näihin päiviin asti. Kehittämisyhtiön toiminta perustuu Karstulan kunnan näkemykseen kunnan elinkeinopolitiikasta ja sen tuomasta merkityksestä kunnan elinvoimaan. Kunnassa on jo vuosikymmenten ajan luotu yrittäjäaktiivista ja -positiivista mielikuvaa, jolla halutaan mahdollistaa monipuolinen yritysten toimintaympäristö ja yrittäjämyönteinen ilmapiiri.

Kehittämisyhtiö Karstulanseutu viettää tänä vuonna 30-vuotisjuhlavuottaan. Juhlavuoden kunniaksi yhtiö on lanseerannut mm. karstulalaisia yrittäjiä ja yrityksiä esittelevän #yrittäjänkarstula-kampanjan.

Pääset lukemaan Kuntabarometri 2020 -tuloksia Suomen Yrittäjien sivuilla:
valtakunnallinen raportti (tiivistelmä)
Keski-Suomen raportti
Karstulan raportti