Sopien 2.0-hanke etsii sotealan yrityksiä mukaan kehittämään liiketoimintaansa

Sopien 2.0-hanke etsii sotealan yrityksiä mukaan kehittämään liiketoimintaansa

Liiketoiminnan ja digitaalisuuden kehittäminen sote-alan murroksessa

Saarijärven-Viitasaaren seudulla käynnistyneessä SOPIEN 2.0 -hankkeessa kehitetään sotealan pk-yritysten, järjestöjen ja yhdistysten liiketoimintaa digitaalisia menetelmiä hyödyntäen. Hankkeessa lisätään myös kuntien ja kuntayhtymien sekä yritysten välistä yhteistyötä ja vuoropuhelua sekä mahdollistetaan palveluiden järjestäminen monituottajamallilla. 

Hanke tarjoaa tietoa, työkaluja ja tukea hallittuun kasvuun, taloudelliseen kannattavuuteen, laatutyöhön, digitaalisten järjestelmien käyttöönottoon, työhyvinvoinnin edistämiseen ja palveluinnovaatioiden luomiseen sekä Kanta-valmiuksiin. Osallistujien käytettävissä on osaava henkilöstö sekä eri alojen asiantuntijat. Hankkeen koulutuksia järjestetään etäyhteyksiä hyödyntäen, joista jää tallenteet osallistujien käyttöön. 

Hanke toimii pohjoisessa Keski-Suomessa Saarijärven-Viitasaaren seutukunnan alueella (Kannonkoski, Karstula, Kinnula, Kivijärvi, Kyyjärvi, Pihtipudas, Saarijärvi ja Viitasaari). Seutukunnalta mukaan haetaan 30 yritystä, järjestöä ja yhdistystä.

Hankkeen toteutusaika on 1.2.2020-31.12.2022 ja toiminta-alueena on pohjoisen Keski-Suomen lisäksi Pohjois-Savo, Etelä-Savo sekä Pohjois-Karjala. Hankekokonaisuus toimii yhteensä 34 kunnan alueella. Päätoteuttajana toimii Navitas Kehitys Oy ja osatoteuttajina Kehittämisyhtiö Witas Oy, Kehitysyhtiö SavoGrow Oy, Savonia Ammattikorkeakoulu Oy ja Iisalmen kaupunki.

Hankkeen rahoittajana toimii Etelä-Savon ELY-keskus Euroopan sosiaalirahastosta (ESR), kunnat sekä toimenpiteissä mukana olevat yritykset.

Lisätietoja antaa:
Piia Flink-Liimatainen, projektipäällikkö
puh. 0400-149934, piia.flink-liimatainen@witas.fi