Korona: ELY:n ja BF:n korona-avustusten haku lakkaa 8.6.

Korona: ELY:n ja BF:n korona-avustusten haku lakkaa 8.6.

TEMin eilen 1.6.2020 julkaistun tiedotteen mukaan ELY:n ja Business Finlandin myöntämien korona-avustusten haku lakkaa. Uusi yritysten kustannustuki on etenemässä lakiesityksenä eduskuntaan tällä viikolla ja voimaantullessaan se sulkee avustushaun ELY:n ja BF:n korona-avustuksiin ma 8.6. klo 16.15.

Uusi kustannustuki on tarkoitettu yrityksille, joiden liikevaihto on koronakriisin seurauksena pudonnut merkittävästi ja jolla on vaikeuksia sopeuttaa kustannuksia. Tarkemmat kriteerit tullaan julkaisemaan lakiesityksen yhteydessä. Kustannustuen avulla pyritään vähentämään konkurssiuhan alle joutuvien yritysten määrää ja vahvistamaan suomalaista työtä.

Lakiesitys ehtoineen ja kriteereineen julkaistaan torstaina 4.6. Tukea haetaan Valtionkonttorista sähköisesti, kun laki astuu voimaan.

Business Finland ja ELY jatkavat yritysten tukemista normaaleilla rahoitusvälineillään

Kustannustuki voimaan tullessaan sulkee BF:n ja ELY:n korona-avustukset. ELY ja BF käsittelevät kaikki avustuhakemukset, jotka saapuvat ennen ma 8.6. klo 16.15. Tämän jälkeen ELY ja BF rahoittavat yrittäjiä normaaleilla rahoitusvälineillään. Maaseudun, alkutuotannon ja kalatalouden koronatuet pysyvtä vielä voimassa. Samoin kuntien myöntämä yksinyrittäjän tuki.

Mikäli koronatilanne jostain syystä muuttaa toimintakenttää yritysten osalta pahemmaksi, on TEMillä mahdollisuus ottaa BF:n ja ELY:n tuet uudelleen käyttöön.

Lue TEMin tiedote kokonaisuudessaan.