Muotoilusta inspiraatiota parempaan bisnekseen

Muotoilusta inspiraatiota parempaan bisnekseen

Design Union Jyväskylä järjestää 9.6. Kilpailuetua muotoilusta -inspiraatiotapahtuman, jossa kuullaan neljä innostavaa puheenvuoroa bisnes-, brändi-, tila- ja teollisesta muotoilusta. Tapahtuma on suunnattu kaikille liiketoiminnan kehittämisestä kiinnostuneille yrityksille – koosta ja toimialasta riippumatta.

Miksi muotoilua?

Inspiraatiopäivässä kuullaan alansa huippujen muotoilujohtajien näkemyksiä muotoilun eri näkökulmista.
Branden toimitusjohtaja Jari Palonen ja Yöpuu Yhtiön toimitusjohtaja Ari Pärnänen kertovat Hotelli Verson case-esimerkin kautta bisnesmuotoilusta hotelliliiketoiminnan edistäjänä. Pärnänen on käytännössä nähnyt muotoilun hyödyt omassa yrityksessään ja toteaa: – Voiko edes olla menestyvää bisnestä ilman muotoilua? – Uusi markkinatilanne tuo haasteiden lisäksi mahdollisuuksia. Nyt on oikea aika miettiä uudestaan yrityksen liiketoimintamallia ja rakentaa ylivoimaa, jonka takia asiakkaat valitsevat sinut. Bisnesmuotoilu tarjoaa tähän toimivat työkalut, täydentää Palonen.

Brändin rakentamisen näkökulmasta muotoiluajattelua avaa Sinituotteen varatoimitusjohtajana pitkään toiminut Aino Määttä: – Brändimuotoilu on kokonaisvaltainen lähestymistapa, jossa kaikki yrityksen prosessit kietoutuvat brändin rakentamisen ja vahvistamisen ympärille.

Tapahtumassa kuullaan myös tilamuotoilusta yrityksen menestystekijänä. Sisustusarkkitehtitoimisto dSign Vertti Kivi & Co:n perustaja ja toimitusjohtaja Vertti Kivi kommentoi: – Tunnelma ratkaisee! Rationaalinenkin ihminen tekee päätöksensä fiilis edellä. Tilasuunnittelijalla on keinot saada ihmiset loistamaan ja bisnes kukoistamaan. – Muotoilu ei ole vain isojen ja kauniiden yritysten yksinoikeus vaan se koskee kaikkia kasvuhaluisia yrityksiä koosta riippumatta. Muotoilu alkaa olla jonkin sortin elinehto
nykyajan yritykselle: muotoilua ei välttämättä huomaa, mutta muotoilemattomuus alkaa jo häiritä, kiteyttää Total Designin yrittäjä ja teollinen muotoilija Heikki Koivurova muotoilun tärkeyden nykypäivänä.

Asiantuntijaluentoja voi seurata live streamin välityksellä tai paikan päällä Hotelli Versossa. Tapahtuman yhteistyössä on mukana Suomen Muotoilusäätiö. Inspiraatiopäivä on osa Arvonlisää muotoilusta -hanketta, joka toteutetaan yhteistyössä Keski-Suomen ELY-keskuksen (EAKR) kanssa.

Design Union Jyväskylä Inspiraatiotapahtuma – Kilpailuetua muotoilusta
9.6. klo 8.30–16.30, Hotelli Verso, Jyväskylä & live stream

Lisätiedot ja ilmoittautuminen: https://www.designunion.fi/fi/317/1/0/kilpailuetuamuotoilusta-
design-union-keski-suomi
tai marika.linna@designunion.fi.