Kuinka elinkeinopolitiikka onnistuu Karstulassa? – vastaa Yrittäjien kuntabarometri-kyselyyn 13.5. mennessä

Kuinka elinkeinopolitiikka onnistuu Karstulassa? – vastaa Yrittäjien kuntabarometri-kyselyyn 13.5. mennessä

Uudistunut Yrittäjien kuntabarometri (ent. Elinkeinopoliittinen mittaristo) -kysely kartoittaa joka toinen vuosi kuntien ja yrittäjien yhteistyötä sekä elinkeinopolitiikan tilaa valtakunnallisesti, alueellisesti ja kuntakohtaisesti. Tutkimuksen avulla halutaan kuulla yrittäjien mielipiteitä siitä, kuinka yrittämisen arki omassa kunnassa sujuu. Kyselyyn ehtii vastata 13.5.2020 saakka. Vuonna 2018 järjestetyssä kyselyssä parhaiten pärjäsivät Muurame, Lieto ja Seinäjoki.

Tutustu Karstulan ELPO-kyselyn tuloksiin vuodelta 2018 ja anna vastauksesi myös tähän uuteen kyselyyn. Tulokset ovat tärkeitä elinkeinopolitiikan mittareita ja antavat viitteitä myös tulevaisuuden toimintaan. Kyselyyn pääset vastaamaan tästä linkistä.

Karstulassa otettiin uudelleen käyttöön strategiavaikutusten arviointi

Karstulassa toimii kunnan elinkeinopoliittinen ryhmä (Kelpo), joka koostuu kunnan virkamiehistä, kehittämisyhtiön edustajasta, poliitikoista ja eri alan yrittäjistä. Heidän tehtävänään on miettiä konsteja elinkeinojen ja niiden toimintaympäristön ja –edellytysten edistämiseksi Karstulassa. Viime vuonna ryhmä kävi kokouksessaan läpi kokemuksia käytössä olleesta, päivitetystä, vaikutusarviointikaavakkeesta. Kyseessä on työkalu, joka on ollut kunnassa käytössä jo aikaisemminkin ja jonka avulla arvioidaan kunnan päätösten vaikutuksia paikallisesti ja seudullisesti yrityksiin sekä lapsiperheisiin. -”Työkalu on ollut käytössä kunnanhallituksen päätösten valmistelussa” kertoo kunnanjohtaja Pekka Kanervio.”Sen käyttöä tullaan pikkuhiljaa laajentamaan myös lautakuntien päätöksenteon valmisteluun”.

Koronatukea edelleen saatavissa yrittäjille

Kunta aloitti koronatuen jakamisen yksinyrittäjille 15.4. Kysyntä on ollut hyvä ja kunta rohkaisee kaikkia tukea tarvitsevia myös hakemaan sitä. Haku on auki 30.9.2020 saakka. Hakemukset osoitetaan Karstulanseutu Oy:lle, jonka esityksestä hakemukset menevät kuntaan päätöksentekoa varten. Kehittämisyhtiöstä saa tarvittaessa apua myös muissa rahoitusvaihtoehdoissa. Tukea ja ohjausta on mahdollista saada tässä poikkeuksellisessa tilanteessa niin kunnan, kehittämisyhtiön kuin Karstulan Yrittäjät ry:n kautta. Tärkeää on tukea paikallisia yrittäjiä mahdollisimman monipuolisesti ja kaikin mahdollisin tavoin. ”Toivoisin, että ihmiset uskaltaisivat käyttää oman kunnan palveluja turvallisesti valtiovallan ohjeita noudattaen” toteaa kelpo-ryhmän puheenjohtaja Terhi Simonen-Jokinen.