Korona: Starttirahaa maksetaan maksimipäiviltä poikkeusoloissa

Korona: Starttirahaa maksetaan maksimipäiviltä poikkeusoloissa

Elinkeino-, liikenne-ja ympäristökeskusten sekä työ-ja elinkeinotoimistojen kehittämis-ja hallintokeskus (KEHA) maksaa starttirahan maksimipäiviltä koronavirusepidemian aiheuttamissa ennakoimattomissa poikkeusoloissa.

Asetus on tullut voimaan 17.4.2020 ja on voimassa 30.6.2020 saakka. Asetusta sovelletaan starttirahaan, joka maksetaan 16.3.-30.6.2020 välisellä ajalla.

Asetus mahdollistaa starttirahaa saavien yrittäjien toimeentulon turvaamisen starttirahalla laajasti yhteiskuntaan, yrityksiin ja yksilöihin vaikuttavassa poikkeuksellisessa tilanteessa, jota yrittäjä ei ole voinut ennakoida yritystoimintaa aloittaessaan. Starttirahaa saavien yrittäjien toimeentulo koronavirusepidemian aikana turvataan siten työttömyysturvan sijasta starttirahalla, vaikka yrittäjä ei voisi tilapäisesti harjoittaa toimintaa tai yrityksessä tehtävän työn määrä olisi vähentynyt.

Koronavirusepidemiasta johtuen starttirahan enimmäiskestoa on lisäksi tarkoitus pidentää 12 kuukaudesta 18 kuukauteen. Esitys on tulossa hallituksen käsittelyyn tällä viikolla.

Lue tästä KEHA:n tiedote kokonaisuudessaan.