Kauneushoitola Fiinixi – Mualiman navalta Karstulaan

Kauneushoitola Fiinixi – Mualiman navalta Karstulaan

#yrittäjänkarstula

Mualiman Navalta, kalakukkokaapunnista Kuopiosta, yrittäjä Elina Koivistoisen siivitti Karstulaan rakkaus. Vuosi oli 2008. Tullessaan hänellä oli kainalossaan oma yritys, Kosmetologipalvelut Fiinixi, joka oli perustettu vuonna 2006 ja joka sittemmin Karstulassa muuttui Kauneushoitola Fiinixiksi. Nyt yritys on pyörinyt omillaan lähes 14 vuotta ja vakiinnuttanut oman asiakaskuntansa pohjoisessa Keski-Suomessa.

Kauneushoitola Fiinixi ei ole yrittäjän ensimmäinen yritys. Ensimmäiset kokemukseni kosmetiikka-alalla olivat jo kauppaoppilaitosajoiltani, kun liityin Oriflame-jälleenmyyjäksi alle 20 vuotiaana. Ensimmäisen hoitolani perustin Kuopiossa vuonna -98 juuri valmistuttuani kosmetologiksi. Sen toiminta loppui puolen vuoden kuluttua käyttöpääoman puutteeseen, kertoo Elina Koivistoinen.

Nuori nainen ei tästä kuitenkaan lannistunut vaan perusti Pielavedelle Kosmetologipalvelut Fiinixin joulukuussa 2006. Sitä ennen hän oli ollut puoli vuotta työllistettynä Kauneuskeskus Relaxissa Kuopiossa. Elina on koulutukseltaan merkonomi sekä SKY (Suomen Kosmetologien Yhdistys)-kosmetologi. Ammattinimike takaa vankan osaamisen.Me SKY-kosmetologit olemme todistetusti koulutettuja alamme ammattilaisia. Ylläpidämme ja kehitämme osaamistamme seuraamalla alan kehitystä ja osallistumalla alamme koulutuksiin säännöllisesti. Palveluitamme on turvallista käyttää.

Asiakkaiden palveleminen on tärkeää -myös haasteellisissa poikkeustilanteissa

Fiinixissä palvellaan kaikkia ikäryhmiä rennossa ja kiireettömässä tunnelmassa, jossa asiakkaalla on mahdollisuus hengähtää arjen kiireiden keskellä. Ruuhkavuosien keskellä puurtavat saavat hetken omaa rauhaa ja yksin asuvat saavat halutessaan purkaa puheripuliaan hoidon aikana. Nuorimmat asiakkaat tulevat korvien lävistykseen turvallisilla lääketieteellisestä muovista ja titaanista valmistetuilla hoitokoruilla. Nuoret tulevat kasvohoitoihin ja myös heille annetaan ihonhoito-ohjeita. Kaiken ikäisiä asiakkaita käy myös meikattavana erilaisia juhlia varten. Kaikki ovat yhtä tärkeitä ja tervetulleita.

Fiinixistä on saatavilla maailmalla arvostettuja ja tunnettuja Jane Iredale -mineraalimeikkejä
Tällä hetkellä paras tapa auttaa pienyrttäjiä on tilata hemmotteluhetket etukäteen vaikkapa ostamalla liikkeeseen myöhempänä ajankohtana käytettävä hemmottelulahjakortti.
Kauneudenhoidossa haetaan kiireisen elämänmenon keskellä helppoja ja pysyviä ratkaisuja, kuten esimerkiksi geelikynsiä.
Meikkaaminen on taitolaji. Fiinixin palveluihin kuuluu myös meikkauspalvelu.
Kuvassa malli Teija Happonen.

Karstulassa kauneudenhoitoalan yrittäminen on ollut haastavaa, koska potentiaalisia asiakkaita on rajallinen määrä ja alan tarjontaa on niin omalla kuin naapuripaikkakunnilla. Myös nettikaupat vievät osan kivijalkakaupan asiakkaista, koska suurten nettikauppojen kanssa on vaikea kilpailla hinnoittelussa. Elina kannustaakin kääntymään ihoasioissa aina ensisijaisesti kivijalkakauppojen puoleen -Alallani on tärkeää ihmisen kohtaaminen ja henkilökohtaisten tarpeiden määrittely oikeiden tuotteiden valitsemiseksi ihon sen hetkisen tilan mukaan. Pelkästään ihotyypin mukaisesti ei tuotteita voi valita, vaan täytyy tietää myös ihon sen hetken kunto, joka vaihtelee vuodenaikojen, henkilön yleisen hyvinvoinnin ja ympäristön olosuhteiden mukaisesti. Tämä onnistuu hoitolassa asiantuntijan tekemän haastattelun ja ihoanalyysin avulla.

Fiinixikään ei ole välttynyt koronan aiheuttamilta vaikutuksilta. – Tämä korona-aika on iskenyt niin Fiinixiin kuin lähes kaikkiin yrityksiin, yhdistyksiin sekä yhteiskunnan toimintoihin yllättäen ja voimalla. Lähikontakteja välttääksemme joudumme muuttamaan monia käytäntöjä niin, että monet meistä olemme joutuneet tilanteeseen, että myyntimme on romahtanut vauhdilla kulujen pysyessä ennallaan tai jopa noustessa.

Jotta voisimme jatkaa koronakriisin jälkeen palveluidemme tarjoamista, tarvitsemme nyt asiakkailtamme tukea siinä muodossa, että he käyttäisivät niitä palvelujamme, joita voimme turvallisesti tässä tilanteessa heille tarjota.

Poikkeukselliset ajat vaativat poikkeuksellisia myyntikeinoja

Kauneushoitola Fiinixin tuotemyynti on nyt järjestetty niin, että asiakas soittaa tai lähettää tekstiviestin hoitolan numeroon ja tuotteiden toimitus sovitaan joko omalla ostosajalla hoitolasta tai mahdollisesti jollain muulla toimitustavalla esimerkiksi riskiryhmään kuuluvan asiakkaan turvaamiseksi. Fiinixillä on käytössä Timma-palvelu, jonka kautta asiakkaalle voi lähettää sähköpostilaskun – Kun maksu näkyy tilillä, toimitan tuotteet sovitulla tavalla tai ne voi maksaa hoitolasta hakiessa mieluiten pankkikortilla.

Myös lahjakortteja voi ostaa puhelimitse, lahjakorttikoneesta Fiinixin kotisivuilta tai FB-sivulta tai Timma.fi etusivulta näppäämällä pankkikortin kuvaa ja valitsemalla ”Lahjakortti valitsemaasi liikkeeseen”. Lahjakortit voi käyttää korona-ajan loputtua sopimuksen mukaisessa ajassa. Näillä toimin päästään vaikean ajan yli ja hoitolatoiminta voi jatkua taas toivottavasti mahdollisimman pian.

Timma-lahjakorttikoneesta voi ostaa lahjakortit huoletta, koska Timma takaa ostamasi lahjakortin siltä varalta, että hoitola menisi konkurssiin muuttaen sen Timma-saldoksi, jonka voi käyttää vapaavalintaisessa Timma-liikkeessä.

Yritysten menestyminen on kiinni uskollisista asiakkaista

Kauneushoitola Fiinixi on vakiinnuttanut toimintansa Karstulaan ja toimii osoitteessa Poikolantie 2. Tulevana juhannuksena tulee kuluneeksi 12 vuotta siitä, kun Fiinixi aloitti toimintansa Karstulassa. Toimintavuosista on kiittäminen asiakkaita, jotka ovat mahdollistaneet yritystoiminnan jatkumisen.

”Viihdyn työssäni asiakkaitteni takia. Olen tarkka ja huolellinen työssäni ja haluan palvella kaikkia asiakkaitani kunnioittaen heidän yksilöllisyyttään ja ihmisarvoaan. Kohtelen asiakkaitani tasa-arvoisesti heidän parhaakseen, yhteistyössä heidän kanssaan, päästäksemme parhaaseen mahdolliseen tulokseen.
Mikäli omat keinot eivät riitä, ohjaan asiakkaan erikoisalan osaajan luo, esimerkiksi ihotautilääkärin vastaanotolle. ihon hoitamisen lisäksi oleellista on myös asiakkaan yleisen hyvinvoinnin merkitys. On tärkeää tiedostaa ja tarvittaessa lieventää hoitotilanteessa asiakkaan mahdollista stressiä sekä käydä läpi tasapainoisen ravinnon ja levon tärkeyttä. Paljon on yhdessä jaettu iloja ja suruja ja tultu tutuiksi, luottamuksella.”

Kauneudenhoidossakin korostuu nyt helppous ja huolettomuus

Kauneushoitola Fiinixin palveluihin kuuluu yksilölliset klassiset ja erikoiskasvohoidot, kestovärjäykset ripsille ja kulmille, kulmien kestotaivutukset eli Lash Lift-käsittelyt, ehostukset, karvanpoistot sokeroinnilla, käsihoidot ja geelilakkaus. Fiinixistä voi ostaa kotihoitoa varten alan parhaita kosmetiikkatuotteita, kuten esimerkiksi jane iredale mineraalimeikkejä, Exuviance-ihonhoitotuotteita (USA) sekä kotimaisia BTB13 ja Eko Pharman ihon- ja hiustenhoitotuotteita.

Kauneushoitola Fiinixissä on rauhallinen ja rentouttava ilmapiiri hoitoja varten.
Exuviance on yksi Kauneushoitola Fiinixin käyttämistä ja suosittelemista merkeistä.
Kauneudenhoito ei ole pelkkää ulkoista ihonhoitoa. Tärkeää on ihmisen kokonaisvaltainen hyvinvointi.

Uusimpana palveluna tarjolla on kestävää kauneutta kestopigmentoinneilla. Kestopigmentoinnit tehdään Sveitsiläisellä Swiss Color- tuotemerkin pigmentointiväreillä ja laitteella, jotka täyttävät Suomen ja Euroopan turvallisuus- ja hygieniastandardien vaatimukset. Kestopigmentointien kysyntä lisääntyy koko ajan erityisesti työikäisten ja eläkeläisten keskuudessa. – Mikä sen mukavampaa, kuin herätä aamuisin valmiiksi huolitelluin kulmin ja rajauksin. Siinä ehtii nauttimaan pidempään aamupalasta, kun ei mene niin kauan aikaa meikkaamiseen. Myös kynsien geelaukset ja geelilakkaus ovat monille helpotus loman ajaksi, koska pysyvyys on tavallista lakkausta parempi.

Koronan aiheuttaman haasteellisen ajan keskelläkin yrittäjä Elina Koivistoinen jaksaa ajatella positiivisesti tulevasta – Pian on äitienpäiväkin, että eikun vaan lahjakorttiostoksille oikein porukalla. Nautitaan kevään tulosta ja ajatellaan positiivisesti kaikesta huolimatta. Nautinnollisia ihonhoitohetkiä kotona. Fiinixi on kokenut jo yhden laman, josta on päästy yli ja tästäkin poikkeuksellisesta tilanteesta noustaan yhdessä entistä vahvempana ja kokeneempana, hän toteaa.

Positiivista Karstulassa yrittäessä on se, että vakioasiakkaani ovat olleet vuosien ajan uskollisia palvelujeni käyttäjiä ja myös ulkopaikkakuntalaiset ostavat lahjakortteja Karstulassa tai lähikunnissa asuville vanhemmilleen ja ystävilleen. Kiitos heille kaikille, ilman heitä ei olisi Fiinixiä.

Positiivista Karstulassa on myös se, että halutessa tai tarvittaessa saa tukea ja opastusta Kehittämisyhtiö Karstulanseutu Oy:n virkailijoilta. He järjestävät tietoiskuja netissä sekä EU-tuettuja lyhytkursseja yhteistyökumppaneidensa kanssa lähiseudun yrittäjille. Ympäristö on kaunis järvineen ja metsineen ja Karstulassa on myös monipuoliset harrastusmahdollisuudet vapaa-ajan viettoon ulkoilusta taiteeseen ja elokuviin ja kaikkeen siltä väliltä. Karstulassa saa asua väljästi, elää ja harrastaa keskellä kaunista luontoa. – Elina Koivistoinen, Kauneushoitola Fiinixi

Teksti: Jenni Leppilahti ja Elina Koivistoinen, kuvat: Elina Koivistoinen