Korona: Yksinyrittäjien toimintatuki jaetaan kuntien kautta -haku avautuu mahdollisimman pian

Korona: Yksinyrittäjien toimintatuki jaetaan kuntien kautta -haku avautuu mahdollisimman pian

Kauan odotettu tuki koronaviruksen aiheuttamiin haasteisiin yksinyrittäjien toiminnassa on tulossa hakuun mahdollisimman pian. Yksinyrittäjät voivat hakea 2000 euron suuruista avustusta yrityksen sijaintikunnasta. Tukea myönnetään toiminnan harjoittamisesta johtuvien menojen kattamiseen.

Kuntaliiton tiedotteen mukaan tuen tarkoituksena on turvata yritystoiminnan jatkuminen koronakriisin jälkeen. Haku pyritään avaamaan mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään kahden viikon kuluessa. Tiedotamme asiasta välittömästi, kun haku Karstulan kunnan osalta avautuu. Kunnat saavat käytännönläheiset ohjeet ja valmiin hakulomakkeen prosessia varten.

Tuen saamisen edellytyksiä ovat:

  • tuen hakija on yksinyrittäjä (yrittäjä tai ammatinharjoittaja), jolla ei ole palkattua työvoimaa, ml. freelanceyrittäjät
  • yrityksellä on osoitettavissa oleva, merkittävä heikentynyt taloudellinen tilanne ja liikevaihdon alenema koronaviruksen takia 31.12.2019 jälkeen
  • yrityksen toiminta on ollut kannattavaa ennen koronakriisiä ja yrityksellä ei ole verovelkoja.

Avustusta voidaan maksaa 1.3.2020-31.8.2020 välisenä aikana aiheutuneisiin kustannuksiin ja viimeinen hakupäivä on 30.9.2020. Tuki on määräaikainen.

Kunnalta haettavan tuen lisäksi yksinyrittäjä voi hakea myös työttömyysturvaa. Kunnalta haettu tuki otetaan myöhemmin huomioon työttömyysturvaa haettaessa.

Lue Kuntaliiton tiedote kokonaisuudessaan.