Korkeakankaan tuulivoimalahanke kiinnosti yrityksiä

Korkeakankaan tuulivoimalahanke kiinnosti yrityksiä

Tiistaina 11.2.2020 Laaksolan koulun auditoriossa pidetty Karstulan Korkeakankaan tuulivoimalahanke kiinnosti yrityksiä. Paikalle saapui noin 40 henkilöä kuulemaan hankkeen etenemisestä.

OX2 operoi tuulivoimahanketta

Tilaisuuden aluksi OX2 yhtiön edustaja Pasi Tammivaara avasi yhtiön roolia tuulivoimalahankkeissa ja kertoi hankkeen etenemisaikataulusta Karstulan osalta. Tärkeässä roolissa pidetään paikkakunnan ja seudun eri toimijoiden hyvää yhteistyötä sekä seudun toimijoiden tuntemista, jotta hanke saadaan mahdollisimman jouhevasti toteutettua. OX2 yhtiöstä paikan päällä oli myös Construction Project Manager Heidi Siekkinen.

Karstulan tuulivoimapuistolle perustetaan oma yhtiö, Korkeakangas Wind Oy, jonka kotipaikka on Karstula. Karstulan kunnalle ohjautuu tuulivoimapuistosta kiinteistöverot sekä tulevaisuudessa mahdolliset yhteisöverot. Korkeakankaan tuulivoimahanke ei sisällä julkista tukea, vaan se toteutuu markkinaehtoisesti. OX2 operoi ja huolehtii tuulivoimalahankkeen toteutuksen rahoittajien puolesta. Tarkoituksena on, että tuulivoimapuisto on valmis vuoden 2021 loppuun mennessä.

Hankkeessa tarvitaan erilaisia osaajia ja palveluita

Tällä hetkellä hankkeessa ollaan suunnitteluvaiheessa ja ensimmäiseksi alueella alkaa maanrakennus- ja perustustyöt. Näistä töistä vastaa hankkeessa Keski-Suomen Betonirakenne Oy, joka on toiminut yhteistyössä OX2:n operoimissa tuulivoimalahankkeissa jo kolmen tuulivoimapuiston osalta. Itse voimalat toimittaa ja asentaa saksalainen Nordex.

Tuulivoimalahanke on iso rakennushanke kunnassa. Se tarkoittaa, että erilaisia palveluja tarvitaan seuraavan kahden vuoden ajan enenevissä määrin. Keski-Suomen Betonirakenne Oy:n edustajat Teemu Kemppe ja Jani Keckman toivat esille, että ottavat mielellään vastaan ehdotuksia eri palveluntarjoajista hankkeen aikana. Touko-heinäkuu 2020 välille etsinnässä on mm. majoitustiloja hankkeeseen osallistuville työntekijöille. Majoitustilojen tulisi olla kalustettuja sekä varustettuna ruoanlaitto- ja peseytymistiloilla. Majoituksen lisäksi työmaalla pitää järjestää työntekijöille vesihuolto, jätehuolto, siivous (myös majoitustiloissa) sekä mahdollinen työmaaruokailu kuljetuksineen, varsinkin voimalavalmistajan työntekijöille ja asentajille kesän 2021 aikana. Tällöin tarvitaan myös uudestaan majoitustiloja.

Henkilökunnan huoltamisen lisäksi esille tulivat myös tarpeet esim. pientraktorille mm. tavaroiden siirtämiseksi, aurausurakointi ja lanaus (tarve tienhoidolle seuraavan 32 vuoden ajan, yhteys Matti Latva-Hirvelä), dumpperi, pyörökuormaaja (nostovoima väh 8 000 kg), henkilötyövoimaa (kuljettajia, metallimiehiä, hitsareita, timpureita) sekä murskaus- ja porauskalustoa (200 mm pora). Hankkeen vetäjät halusivat vielä painottaa, että työntekijöillä tulee olla voimassaoleva työturvallisuuskortti ja työvoimaa tarjoavan yrityksen tulee olla Vastuu Groupin jäsen, millä halutaan varmistua siitä, että kaikki tarvittavat lain määrittelemät velvollisuudet ovat yritysten osalta kunnossa. Työturvallisuus on hankkeen toteutuksessa ykkösasia, josta ei tingitä.

Mikäli sinulla on jotain edellä mainittua palvelua, kalustoa tai työvoimaa tarjolla, olethan suoraan yhteydessä hankkeen vetäjiin ja siinä operoiviin yhtiöihin, jotta he voivat käydä kanssasi tarkemman keskustelun asiasta sekä saavat tietoonsa, millaista paikallista apua läheltä on saatavilla eri tilanteissa.

Yhteyshenkilöiden yhteystiedot ovat alla. Kaikkien kanssa voit asioida suomen kielellä:

OX2 (etunimi.sukunimi @ox.com)
– Heidi Siekkinen, 050 572 8823
– Matti Latva-Hirvelä, 040 062 2821
Hankkeen operointi

Keski-Suomen Betonirakenne Oy
(etunimi.sukunimi@ksbr.fi)

– Teemu Kemppe, 044 405 4229
– Jani Keckman, 050 462 9444
Hankkeen suunnittelu ja toteutus (paitsi voimalat)

Nordex
– Sophia Palm, 050 336 6799,
spalm@nordex-online.com
Hankkeen voimalat, voimaloiden kuljetus ja asennus

Tilaisuuden järjesti Kehittämisyhtiö Karstulanseutu Oy ja tilaisuuden osallistujien kahvit tarjosi Karstulan kunta. Kiitos kaikille tilaisuuteen osallistuneille! Karstulanseutu Oy on mukana hankkeessa operoivien yhtiöiden kanssa tiedottamassa alueen yrittäjille hankkeen tarpeista ja etenemisestä myös jatkossa.