Kansikuva Facebook 2

Ajankohtaista


7.2.2019 TULOSSA: Tulevaisuuden megatrendit ja hankkeen päätöstilaisuus ke 20.2. klo 15-17 Wanhat Wehkeet, Karstula
Vetovoimaa pohjoiseen Keski-Suomeen -hanke päättyy helmikuun lopussa ja hankkeen päätöstilaisuutta vietetään tulevaisuusorientoituneessa hengessä, sillä samassa tilaisuudessa kuullaan tulevaisuuden megatrendeistä tulevaisuustutkija ja tietokirjailija Elina Hiltusen johdolla sekä päästään workshoppaamaan seudulle tulevaisuuden palveluja ja tuotteita, jotka auttavat jatkossa seudun kehittämistyössä. Tule siis kuulemaan, mitä tuleman pitää maailmalla ja millaisia heikkoja signaaleja sieltä on luettavissa. 

Kahvituksen järjestämiseksi ilmoittautumiset 18.2. mennessä jenni.leppilahti(at)karstulanseutu.fi

 

 

19.12.2018 Benchmarkingmatka Kotkan-Haminan seudulle
Lähde mukaan benchmarkingmatkalle Kotkan-Haminan seudulle 13.-14.2.2019 hakemaan idoita ja ajatuksia siitä, kuinka Saarijärven-Viitasaaren seudun yhteistä brändiä ja imagoa voitaisiin lähteä toteuttamaan käytännössä. Matkan aikana pääsemme tutustumiskierrokselle Kotkaan ja Haminaan sekä vierailemaan muutamiin kohteisiin. Seutumarkkinoinnista meille kertoo seudullinen kehittämisyhtiö Cursor Oy. Tarkemmat matkan kuvaukset löydät klikkaamalla viereistä kuvaa.

Tuu mukkaa, ni ei mee aikas hukkaa! Yhdessä saamme kehitettyä seudusta vetovoimaisemma asuin-, työ- ja matkailuseudun!

Sitovat ilmoittautumiset matkalle 30.1.2019 mennessä: jenni.leppilahti(at)karstulanseutu.fi

 Raw by nature matka_kutsu

Kiitos kaikille, jotka osallistuivat 30.10. tilaisuuteen!
Olette superhyviä kaikki ja seudun matka parempaan tunnettuuteen on jo alkanut, kiitos teidän. Muutos lähtee nimenomaan maistä kaikista ja tästä tekemästämme yhteistyöstä.

Tilaisuudessa esiteltiin seudun eri toimijoille tehdyn markkinointiresurssikartoituksen tuloksia sekä Taloustutkimuksen tekemän tunnettuustutkimuksen tuloksia . Näiden pohjalta tehtiin yhteistyössä Maaseudun Sivistysliiton, Hyvän mielen teot, yhteiset hankkeet -hankkeen avulla työpaja, jolla etsittiin keinoja siihen, kuinka nuoret tulisivat paremmin kuulluksi ja heidän ideoitaan toteutettavaksi seudun eri toiminnoissa. Yksi seudun merkittävimmistä huolista on väestörakenne, eli nuorten ja nuorten lapsiperheiden vähäinen määrä seudulla. Miksi siis emme kysyisi heiltä suoraan, kuinka asiat voitaisiin järjestää, jotta seutu olisi vetovoimainen myös heidän näkökulmastaan.

Teimme tilaisuudessa lupauksia siitä, kuinka nuoret tullaan jatkossa huomioimaan kuntien toiminnassa. Kuvakooste vieressä. Klikkaamalla saat kuvan suuremmaksi.


30.10.2018 Saarijärven-Viitasaaren seutu, matka tuntemattomasta tunnettuun alkaa: yhteinen visio - yhteinen tulevaisuus? Vetovoimaa pohjoiseen Keski-Suomeen -hankkeessa saatuja tuloksia käydään tarkemmin läpi Viitasaarella, Lennättimen tiloissa (Keskitie 4) tiistaina 30.10.2018 klo 13 alkaen. Tilaisuudessa on myös tarkoitus visioida seudun tulevaisuutta tuloksien lomassa eteenpäin. Tilaisuudessa seudun nykyistä markkinointia valottaa hankevetäjä Jenni Leppilahti ja tunnettuustutkimuksesta saapuu kertomaan tutkimuspäällikkö Timo Myllymäki, Taloustutkimus Oy:stä. Visiointityöpajan vetää Niina Vuori ja Maiju Räsänen Maaseudun Sivistysliiton hallinnoiman Hyvän mielen teot, yhteiset talkoot -hankkeen toimesta. Olette lämpimästi tervetulleita tilaisuuteen, kuulemaan hankkeessa saaduista tuloksista.

Kahvituksen järjestämiseksi ilmoittaudu pe 26.10. mennessä jenni.leppilahti(at)karstulanseutu.fi


 

9.10.2018 Lehdistötiedote Saarijärven-Viitasaaren seudun tunntettuustutkimuksen tuloksista, markkinointiresurssikartoituksen tuloksista sekä tulevasta visiointityöpajasta.
 

21.9.2018 Ohjausryhmän kokouksen asialistalla Taloustutkimus Oy:n tekemän seudun tunnettuustutkimuksen tulokset
 

13.9.2018 Saarijärven-Viitasaaren seudun tulevaisuus 5-10 vuoden päästä saattaa olla haasteellinen tai elinvoimainen. Riippuen siitä, minkälaisen tahtotilan saamme luotua seudun kehittämistyöhön ja kuinka saamme seudun tunnettuutta nostettua.

Klikkaamalla kuvia, pääset lukemaan markkinointitutkimuksen vastausten perusteella kirjoitetut kaksi fiktiivistä ja erilaista tulevaisuudenkuvaa Saarijärven-Viitasaaren seudusta.

Kumpaa seutukuvaa sinä haluat olla luomassa?


1.9.2018 Markkinointiresurssikartoitukseen liittyvät kyselyt tehty
 

 14.6. - 31.8.2018 Tunnettuustutkimuksen tekeminen seudun ulkopuolisille toimijoille
 

30.5.-1.9.2018 Ho-hoi seudun asukas ja kesäasukas! Ota vastaan #seutuhaaste

Saarijärven-Viitasaaren seudun kunnat kartoittavat vahvuuksiaan ja vetovoimatekijöitään. Tavoitteena on nostaa seudun elinvoima yhteistyössä uudelle tasolle. Tarvitsemme apuasi. Haastamme mukaan seudun kuntien asukkaat ja kesäasukkaat. Kerro, mikä seudussamme on parasta. Se voi olla yritys, käyntikohde, paikka, tapahtuma, palvelu tai jokin muu miellyttävä asia. Osallistua voit kahdella tavalla:

1.       täytä oheinen kysely https://response.questback.com/sekeskehittmisyhtikarstulanseu/wibulalvjk

JA/TAI

2.       ota valokuva seudun vetovoimatekijästä, nimeä se, kerro sijainti sekä tägää kuva Instagramiin sanoilla: #seutuhaaste #vetovoimatekijät @saviseutu

Voit lähettää valokuvia ja vastata kyselyyn kesän 2018 ajan. Tule mukaan ja vastaa kyselyyn -auta meitä lisäämään vetovoimaa pohjoiseen Keski-Suomeen!

 

5.-6.5.2018 Hanke mukana Elämää Maaseudulla -messuilla Pihtiputaalla
Tervetuloa tutustumaan hankkeeseen Pihtiputaan Elämää Maaseudulla -messuille. Osaston numero on 55. Messuilla on mukana paljon seudun toimijoita. Tule osastollemme kertomaan, mikä sinun mielestäsi seudun kunnissa on parasta ja juttelemaan omia näkemyksiäsi seudun elinvoiman parantamisesta ja vetovoiman lisäämisestä. 

(Klikkaamalla kuvaa juliste aukeaa isompana.)

 

27.4.2018 Osallistutaan #terveisetvataselle-haasteeseen lähettämällä hankkeesta tehty tervehdysvideo Video löytyy hankkeen facebook-sivuilta.


26.4.2018 Markkinointiresurssikartoituksen "välitilinpäätös"
Tähän mennessä markkinointiresurssikartoitukseen on vastannut yhteensä 97 toimijaa. Mahtavuutta! Kiitos kaikille. Vastausaikaa kyselyihin on huhtikuun loppuun saakka.


18.4.2018 Lähetetään sähköinen markkinointiresurssikartoitus seudun yhdistyksille Lähestytään seudun yhdistyksiä internetin kautta kerätyillä yhteystiedoilla suoraan sähköpostitse ja tiedustellaan kuntien vetovoimatekijöitä sekä ajatuksia seudullisesta markkinointiyhteistyöstä.
 

13.4.2018 Markkinointiresurssikartoitus Kehittämisyhtiö Karstulanseutu Oy Haastatellaan Karstulan elinkeinotoimesta vastaavan Karstulanseutu Oy:n henkilökuntaa nykyisestä elinkeinojen markkinoinnista ja mietitään tulevaa mahdollista seutuyhteistyötä sekä kunnan vetovoimatekijöitä. Haastatteluun osallistuvat toimitusjohtaja Ari Piesala sekä yrityskehittäjät Marika Paavola, Janne Taavitsainen ja Jenni Leppilahti.  

9.4.2018 Markkinointiresurssikartoitus elinnkeinokoordinaattori Anu Oksanen Haastatellaan Kannonkosken ja Kyyjärven kuntien yhteistä elinkeinoasioiden hoitajaa, elinkeinokoordinaattori Anu Oksasta ja käydään läpi em. kuntien osalta elinkeinojen markkinointia ja keskustellaan mahdollisesta tulevasta seutuyhteistyöstä.  

29.3.2018 Markkinointiresurssikartoitus SSYP Kehitys Oy
Haastatellaan SSYP Kehitys Oy:n toimitusjohtajaa Petri Mustamäkeä ja yritysneuvoja Tiina Toivonen

Sähköinen markkinointiresurssikysely lähetetään seudun yrityksille kehittämisyhtiöiden kautta.

 

22.3.2018 Seurantaryhmän 2. kokous, Nuorisokeskus Piispala
Käydään läpi hankkeessa toteutetut toimenpiteet ja tulevat toimenpiteet.
 

21.3.2013 Markkinointiresurssikartoitus Kehittämisyhtiö Witas Oy
Haastatellaan Witas Oy:n toimitusjohtajaa Mirja Arkimaata, markkinointikoordinaattori Marja Vähäsarjaa sekä matkailupäällikköä Jasmin Sepposta Witaksen toiminta-alueen markkinointitoimenpiteistä ja keskustellaan mahdollisesta tulevasta seutuyhteistyöstä ja sen sisällöstä.
 

16.3.2018 Sähköinen kysely luottamushenkilöille markkinointiyhteistyöstä ja seudun kuntien vetovoimatekijöistä Kyselyssä tiedustellaan kuntapäättäjien näkemyksiä kuntien tekemästä tämänhetkisestä markkinoinnista ja haetaan tahtotilaa tulevalle markkinointiyhteistyölle. Kuntapäättäjät haastetaan myös miettimään seudun kuntien vetovoimatekijöitä ja tulevaisuuden näkymiä.  

10.3.2018 Yhdessä enemmän -messut Saarijärvellä Tutustutaan Saarijärven toimijoihin ja paikallisiin. Keskustellaan ja kerätään saarijärveläisten mielipiteitä seutuyhteistyöstä ja markkinoinnista sekä seudun vetovoimatekijöistä.  

16.2.2018 Kuntakierrokset päättyvät Karstula ja Kinnula
 Hilkka HakalaPekka Kanervio

15.2.2018 Kuntakierroksella paneudutaan Viitasaaren kaupungin resursseihin
 Tiina ja Janne 2

14.2.2018 Kuntakierros poikkeaa Saarijärven kaupunkiin
 

9.2.2018 Ja aina vaan jatkuu: vierailukohteena Pihtiputaan kunta
 Vetovoimaa pohjoiseen Keski-Suomeen haastaa seudun kuntia mukaan markkinointiyhteisty?h?n.

7.2.2018 Kuntakierrokset jatkuu: kohteena Kivijärven ja Kannonkosken kunnat  

6.2.2018 Kuntakierrokset alkavat: ensimmäisenä vierailukohteena Kyyjärven kunta. Kuntakierrosten tarkoituksena on haastatella kunnanjohtajaa ja muita viranhaltijoita kunnan markkinointiresursseista sekä tällä hetkellä kunnissa tehtävästä markkinointityöstä.

Kurkkaa Kyyjärven kunnanjohtaja Eero Ylitalon uutinen Nopola Newsin sivuilta.

 Eero Ylitalo 2

16.1.2018 Markkinointiresurssikartoituksen kysely lähetetty kuntiin  

22.11.2017 Seurantaryhmän 1. kokous, Lounas-Kahvila Hertta, Karstula
Hankkeen seurantaryhmä kokoontui ensimmäisen kerran käymään läpi hankkeen taustaa ja tulevia toimenpiteitä. Seurantaryhmän puheenjohtajaksi valittiin Saarijärven-Viitasaaren seudun seutujohtoryhmän puheenjohtaja 2018 Janne Kinnunen, Viitasaari.  
Seurantaryhmä 1 kokous

 

 

Banneri 2