Keski-Suomeen EU:n yritystukia viime vuosina 52 miljoonaa  – Karstulan osuus reilut 4 M€

Keski-Suomeen EU:n yritystukia viime vuosina 52 miljoonaa – Karstulan osuus reilut 4 M€

Maakuntalehti Keskisuomalainen uutisoi tiistaina 5.1. EU:n 2014-2020 ohjelmakauden yritystukien kohdentumisesta Keski-Suomen kuntiin ja kaupunkeihin. Keski-Suomen kokonaispotti yritystukien osalta oli ohjelmakauden aikana yhteensä 52 M€ ja siitä potista Karstulaan ohjautui reilut 4 M€. Yritystukia myönnetään yritysten kehittämiseen.

Tilastoa kommentoi artikkelissa Keski-Suomen liiton johtava asiantuntija Veli-Pekka Päivänen. Hänen mukaansa erityistä huolta listauksessa aiheuttaa se, että neljä keskisuomalaista kuntaa eivät ole saaneet ohjelmakauden aikana yhtään Euroopan aluekehitysrahaa omalle alueelleen.

”– Luvuista herää kysymys, että kuvastaako luvut kuntien elinvoimaa? Minusta on aika huolestuttavaa, että Keski-Suomessa on neljä kuntaa, joiden yritykset ovat saanet seitsemän vuoden aikana EAKR:n yritystukea nolla euroa, pohtii johtava asiantuntija Veli-Pekka Päivänen Keski-Suomen liitosta.”

Kannonkoski, Karstula, Kivijärvi ja Kyyjärvi pohtivat parhaillaan uuden kunnan, Suomenselän, perustamista. Karstulan onnistumista EU:n tukirahojen keräämisessä Päivänen pitää myönteisenä merkkinä uuden kunnan tulevaisuudelle.

”–Myönnettyjen yritystukien perusteella Karstula on Suomenselän selkeä talousveturi. Sinänsä se on hyvä, että uudella kunnalla on elinvoimaa ja selkeä talouskeskus, Päivänen pohtii.”

Mikäli olet Keskisuomelainen-verkkolehden tilaaja, pääset lukemaan artikkelin oheisesta linkistä:
https://www.ksml.fi/paikalliset/3213581